Eric Cantona: 'Noem Old Trafford alsjeblieft nooit het Nestle Stadium'
i

Getty

Eric Cantona: 'Noem Old Trafford alsjeblieft nooit het Nestle Stadium'

Jeroen Rooseboom • 16:40, 26-09-2022 / Laatste Update: 23:01, 11-12-2023

Eric Cantona, de legendarische oud-speler van Manchester United, is fel tegen de nieuwe, commerciële namen die veel grote clubs in Europa aan hun stadions geven. Als zijn oude club, United, het ooit waagt om de naam van Old Trafford te veranderen, is hij geen supporter meer van The Reds.

"We hadden het eerder over mijn favoriete voetbalstadions, maar die van nu heten allemaal Emirates of Allianz", zei Cantona tegen The Athletic. "Deze stadions hebben de ziel en de historie van de club verloren, zoals bij Arsenal of West Ham United. Ik heb nog op Highbury en Upton Park (de oude stadions van respectievelijk Arsenal en West Ham, red.) gespeeld en als je met supporters van de clubs praat zeggen ze dat ze de nieuwe stadions haten."

Lees ook: 🎥 | Hilarisch! Eric Cantona geniet als een kleine jongen van een intense glijbaan

'Old Trafford moet Old Trafford blijven'

"Gelukkig heten Old Trafford en Anfield gewoon nog zo", ging de 56-jarige Fransman verder met zijn relaas. "Maar alsjeblieft, noem dit stadion niet naar Nestle of naar Amazon. Old Trafford moet Old Trafford blijven. Als ze dat ooit doen, ben ik geen United-supporter meer. En dan stop ik voor altijd met voetbal!"