Erik ten Hag weer opgeladen na dreun in Champions League: 'Ik was er wel even klaar mee'
i

Pro Shots / Niels Boersema

Erik ten Hag weer opgeladen na dreun in Champions League: 'Ik was er wel even klaar mee'

Rick Kraaijeveld • 16:37, 18-03-2022 / Laatste Update: 06:44, 12-12-2023

Erik ten Hag, trainer van Ajax, toont zich zowel kwetsbaar als veerkrachtig tijdens de persconferentie in aanloop naar de Klassieker van aankomende zondag. Hij geeft aan dat hij 'klaar was met het voetbal' na de Europese uitschakeling, maar kijkt nu al weer uit naar de Klassieker tegen Feyenoord: "Het is een grote wedstrijd en daarmee kunnen we die nare smaak echt wegspoelen."

Zondag om 14:30 uur spelen Ajax en Feyenoord tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. Beide ploegen zijn op het Europese toneel actief geweest. De één hield daar een positiever gevoel aan over dan de ander. Waar Ajax dinsdagavond werd uitgeschakeld door Benfica, had Feyenoord een makkelijke donderdagavond en won het met 3-1 van Partizan Belgrado.

De trainer van Ajax laat weten dat hij en zijn ploeg over de grootste klap heen zijn. "We hebben veel met elkaar besproken, om weer in de positiviteit te komen. Er ging namelijk ook erg veel goed."

Een heel ander Feyenoord

In de persconferentie vertelt Ten Hag eerlijk dat hij weinig van Feyenoord heeft gezien: "Ik was er wel even klaar mee. Ik heb gisteren ook niet heel veel van Feyenoord gezien. Maar ik weet hoe Feyenoord speelt."

De trainer vindt dat Feyenoord heel anders speelt dan de afgelopen jaren, daar geeft hij de club uit Rotterdam complimenten voor: "Ze willen veel meer opbouwen van achteruit en domineren aan de bal. Hierdoor geven ze eerder druk, dat is anders dan voorgaande jaren."