Erik ten Hag krijgt steun van oud-speler, maar Britse media vrezen: 'Ondergang dichtbij'
i

Getty Images

Erik ten Hag krijgt steun van oud-speler, maar Britse media vrezen: 'Ondergang dichtbij'

Noah Hoogenboezem • 13:24, 31-12-2023 / Laatste Update: 00:21, 06-01-2024

Manchester United verloor zaterdagavond met 2-1 van Nottingham Forest. Het was opnieuw een rampavond voor coach Erik ten Hag en dat terwijl hij eerder in de week zijn ploeg nog een prachtige comeback zag maken tegen Aston Villa. Analist en oud-speler Gary Neville was hard voor United, maar spaarde Ten Hag. De Britse media ziet het echter somber in.

"Dit heeft niets met Ten Hag te maken", zei Neville bij Sky Sports. "Manchester United is weer terug bij wat het was: wisselvallig en verschrikkelijk." De ploeg van Ten Hag had op dinsdag na een geweldige tweede helft nog gewonnen van Aston Villa. Van het verschil in niveau snapt Neville niets: "Ze zijn het enige moment geweldig en het andere moment rampzalig. Ze werden op alle fronten afgetroefd."

Transfers

Neville had wel kritiek op de macht van Ten Hag bij de transfers: "Ze hebben hem toegestaan om spelers te kopen die hij wilde en dat hoort niet te gebeuren." Vooral Antony is vaak kop van jut. De Braziliaan kwam in 2022 voor ongeveer 100 miljoen over van Ajax en had dit kalenderjaar rampzalige statistieken.

'Verdoemenis nabij'

Ten Hag was na de nederlaag niet bang voor een ontslag, maar volgens de Britse media moet hij vrezen. The Mirror meldt dat nieuwe eigenaar Jim Ratcliffe snel een beslissing zal moeten gaan nemen over de positie van Ten Hag.

The Manchester Evening News gooide daar nog een schepje bovenop. Dat medium vindt dat Ten Hag het hele seizoen al verkeerd wisselt en dat mede daardoor 'de ondergang dichtbij is'.

Rampseizoen

Manchester United is bezig aan een erg slecht seizoen in de Premier League. In twintig wedstrijden verloor de ploeg al negen keer en daardoor staat het op de zevende plaats. United is ook klaar in Europa nadat het als laatste eindigde in de Champions League-groep met Bayern München, Kopenhagen en Galatasaray.