Erik ten Hag ligt weer onder vuur in Engeland: 'Deze job kwam iets te vroeg voor hem'
i

Getty Images

Erik ten Hag ligt weer onder vuur in Engeland: 'Deze job kwam iets te vroeg voor hem'

Rick Kraaijeveld • 21:21, 10-12-2023 / Laatste Update: 00:32, 05-01-2024

Erik ten Hag verloor zaterdag kansloos van laagvlieger Bournemouth. De Nederlander zag het met lede ogen aan en stond er verslagen bij. Een vervelend beeld voor de Manchester United-supporters. Ook de media heeft de pijlen weer op hem gericht.

Erik ten Hag beleefde geen fijne zaterdagmiddag dit weekend. Op Old Trafford zag hij hoe zijn ploeg weerloos was tegen laagvlieger Bournemouth. Met 0-3 ging Manchester United er vanaf. Het is een cruciale periode voor Ten Hag, die al veel kritiek te verduren kreeg. Zondag werd het vuur weer op hem geopend.

Media

De media heeft hij na het straffen van 4 journalisten ook niet meer met zich mee. Een dag na de wedstrijd gaan ze los op de Nederlander. Oud-voetballer Danny Murphy is columnist bij The Mail on Sunday en schreef: "Als United weer aan het hoofd van de tafel van het Engelse voetbal wil plaatsnemen, is Ten Hag niet de juiste man."

Volgens hem heeft Ten Hag nog niet de ervaring die het nodig heeft. "Jammer, want hij is een innemende vent, maar je krijgt het gevoel dat deze job iets te vroeg op zijn pad kwam." In andere media werd de wedstrijd als dramatisch omschreven: "Schokkend, beschamend, ruggengraatloos", noteerde The Telegraph.

Houdini

Een heuse Houdini-act is nodig om het tij weer te keren voor Ten Hag. In de competitie staat Manchester United op de 6e plaats maar is het gat met de nummer 4 al 6 punten. In de Champions League gaat het ook niet goed, ze staan laatste in de poule. Overwintering is nog mogelijk: maar dan moet er van Bayern München gewonnen worden, wat al een behoorlijke opdracht lijkt. Ook dan zijn ze nog afhankelijk van wat er gebeurt bij Galatasaray en FC Kopenhagen.