Erik ten Hags Manchester United krijgt bakken kritiek over zich heen na verlies tegen Brighton
i

Getty Images

Erik ten Hags Manchester United krijgt bakken kritiek over zich heen na verlies tegen Brighton

Rick Kraaijeveld • 11:23, 17-09-2023 / Laatste Update: 21:12, 08-01-2024

Manchester United heeft in de Engelse media de wind van voren gekregen, nadat ze zaterdag in eigen huis verloren van Brighton & Hove Albion. De kritiek werd op enkele oud-Ajacieden geuit, maar ook op trainer Erik ten Hag. "Het is tekenend voor de club op dit moment", zei Peter Schmeichel in een nabeschouwing.

Brighton won met 3-1 op Old Trafford en daarmee staat het op een prachtige 4e plek met 4 overwinningen uit 5 wedstrijden. Manchester United doet het een heel stuk minder, want zij staan 13e met 2 overwinningen uit 5 wedstrijden. Vandaar dat de kritiek op Ten Hag en zijn spelers alweer behoorlijk in opkomst is.

Kritiek

Peter Schmeichel, clubheld, was vooral boos op Lisandro Martínez. "Het is tekenend voor Manchester United op het moment. Het is allemaal enorm individueel, Martínez gaat proberen de held uit te hangen door schoten te blokken, maar hij moet gewoon kort op de man blijven zitten", zei hij bij Premier League Productions. Ook de fans zijn een beetje klaar met hoe het gaat bij United.

The Sun schreef over het gevoel bij de fans: "Sommige fans zagen het slechtste Man Utd op het einde van de wedstrijd, toen The Red Devils al een nieuw dieptepunt bereikt hadden. Ze werden vernietigd door The Seagulls."

Posities

Ten Hag werd bekritiseerd door 'vreemde' wisselingen in het team door te voeren. Hij zette bijvoorbeeld aanvoerder Bruno Fernandes wat later in de wedstrijd centraal achterin. Dat vonden veel fans belachelijk. The Sun noteerde van een fan: "Onze creatiefste speler als centrumverdediger, dat zegt alles over de staat van de club op dit moment."

Ook werd Ten Hag even vergeleken met de vorige trainer Ralf Rangnick. "Ralf maakte enkele gekke beslissingen, maar is het ooit zo slecht geweest als Maguire in de spits en Bruno als verdediger?"

De volgende wedstrijd van Manchester United is uit bij Bayern München voor de 1e wedstrijd van de groepsfase van de Champions League.

Zie hier de samenvatting én de reactie van Ten Hag na de verloren wedstrijd: