Erling Haaland betaalt vervoer voor fans van jeugdclub in strijd om promotie
i

Getty Images

Erling Haaland betaalt vervoer voor fans van jeugdclub in strijd om promotie

Rick Kraaijeveld • 22:12, 21-11-2023 / Laatste Update: 13:17, 07-01-2024

Erling Braut Haaland heeft een prachtig gebaar gedaan. Volgens het Noorse TV 2 gaat hij de reiskosten op zich nemen van de fans van Bryne FK. De Noorse club uit de 2e divisie heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs om promotie. Haaland heeft de club waar het voor hem allemaal begon altijd dicht bij zich gehouden, dat toont hij ook met deze prachtige actie.

Met deze actie kunnen honderden supporters van Bryne FK naar de uitwedstrijd tegen Start in de strijd om promotie. Het kan de eerste keer zijn sinds 2005 dat de club op het hoogste niveau van Noorwegen uitkomt. Haaland wil iedereen die kans geven. "Vanuit de club is het een geheim wie deze actie heeft opgezet. We kunnen niks anders zeggen dan dat het fantastisch is om zoveel fans mee te nemen."

Kosten

Een kaartje kost zo'n 58 euro omgerekend en is dus vrij prijzig. Op deze manier kan iedereen, hoe zwaar het financieel ook is, de wedstrijd komen bezoeken. Ook wil Haaland een bus regelen, voor supporters die niet met de trein willen, weet TV 2 te vertellen. In Noorwegen kampen veel mensen met financiële problemen vanwege de hoge prijsstijging in het land.

"Het is fantastisch dat Erling dit wil doen voor de supporters. Heel Bryne waardeert zijn actie", laat een persman weten.