Etienne Vaessen (met helm) komt met statement: 'Blijf goed op elkaar letten'

Martijn Baars • 18:46, 09-11-2023 / Laatste Update: 16:20, 08-01-2024

Etienne Vaessen staat weer op het trainingsveld en hij traint met helm. Ruim een maand na zijn zware botsing tijdens RKC-Ajax met spits Brian Brobbey kan de keeper van RKC eindelijk weer vooruit kijken. Op zijn Instagram plaatste hij donderdagavond (9 november) een statement. Op de begeleidende foto is te zien dat hij met een helm op keept op de training.

'Lieve mensen,

De steun die ik in de afgelopen periode heb mogen ontvangen is enorm. Ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe hartverwarmend het was, om zo gesteund te worden in een voor mijn gezin plotselinge en aanvankelijk heel spannende situatie. Ik mag van geluk spreken dat ik als keeper van RKC in de belangstelling sta, en daardoor zoveel support mag ontvangen, en heb hierdoor ook weer gezien hoe mensen bij tegenslag elkaar weten te vinden. Sportieve rivaliteit maakte plaats voor menselijke warmte. Ik hoop dat iedereen goed op elkaar blijft letten, waar dan ook, wie dan ook, en ik gun alle mensen die door een angstige tijd gaan de oprechte steun van anderen toe.'

Restant RKC-Ajax

Het is nog de vraag of Vaessen hersteld is voor het restant van RKC-Ajax, dat op woensdag 6 december wordt uitgespeeld. Ajax verdedigt dan een 3-2 voorsprong. Het duel werd op 30 september gestaakt in de 85e minuut. De klok stond op dat moment al een hele tijd stil, omdat Vaessen er ernstig aan toe was. Spelers van beide clubs konden het mentaal niet meer aan om na een langdurige en ingrijpende behandeling op het veld, de wedstrijd uit te spelen. Het is op 6 december even de vraag of Vaessen überhaupt dat restant af mag maken, volgens het boekje is hij niet officieel gewisseld.

'Ik bedank iedereen enorm voor de kaarten, brieven, bloemen en berichten. RKC en haar medewerkers verdienen een speciale vermelding. Ik heb enorm geluk gehad met deze clubmensen en hun zowel professionele als menselijke manier van handelen.

Een tijd van vallen en opstaan is reeds aangebroken. Mijn gezin staat me bij om terug te komen op het niveau waarop ik actief wil zijn. Daar werk ik nu hard voor.

Ik hoop jullie allemaal snel te mogen begroeten.

Beste groet,

Van Etienne Vaessen'