Everton krijgt wéér puntenstraf en zakt in Premier League
Goodison Park stadium / © ANP Adam Vaughan

Everton krijgt wéér puntenstraf en zakt in Premier League

15:55, 08-04-2024 / Laatste Update: 15:56, 08-04-2024

Everton kreeg in november van vorig jaar tien punten in mindering vanwege het overtreden van het Financial Fairplay-reglement. Nadat zij in beroep zijn gegaan, is deze puntenaftrek nu verlaagd naar zes punten. Nu is de club echter weer bestraft.

De club uit Liverpool kreeg eerder dit seizoen dus al te maken met puntaftrek en ook nu is het weer raak. Vanwege het overtreden van Profitability and Sustainability Rules (P&S) gaan er nu twee punten af bij Everton. Hierdoor zakken zij van de vijftiende naar de zestiende plek in de Premier League.

Eerder puntaftrek

Everton werd eind vorig jaar aangeklaagd door een onafhankelijke commissie, waardoor zij uiteindelijk tien punten in mindering kregen. De club gaf destijds toe dat de regels zijn overtreden, maar de omvang stond nog wel ter discussie. De club ging in beroep, en met succes.

Ook wordt de uitspraak teruggetrokken waarin staat dat Everton niet met goeder trouw heeft gehandeld. De club uit Liverpool reageert tevreden op de uitspraak: "Dit besluit, samen met de verlaging van de straf, is een erg belangrijk principieel punt voor de club. De club voelt zich daarom gerechtvaardigd in het doorzetten van het beroep", zo is te lezen in een verklaring.