Everton moet 3 ton betalen voor veldbestorming tegen Crystal Palace
i

Getty Images

Everton moet 3 ton betalen voor veldbestorming tegen Crystal Palace

Rick Kraaijeveld • 16:21, 30-09-2022 / Laatste Update: 04:37, 08-01-2024

Vorig seizoen, bij een belangrijke wedstrijd van Everton tegen Crystal Palace, bestormden supporters van de club uit Liverpool het veld van Goodison Park na de winnende 3-2 van Dominic Calvert-Lewin. Na afloop deden de supporters dit nogmaals. Dit levert Everton nu een fikse boete op, namelijk: 300.000 pond.

In Engeland is het ten strengste verboden om het veld te betreden voor supporters, clubs krijgen dan ook altijd een fikse boete. In Nederland wordt er soms nog wel eens een oogje dicht geknepen bij een promotie of iets dergelijks, maar in Engeland zeker niet.

Handhaving

Door de goal van Calvert-Lewin was Everton definitief uit degradatiezorgen na een rampseizoen en daar waren de supporters maar wat blij mee. Een smet van de veldbestorming: een fan had Crystal Palace-trainer Patrick Vieira geprovoceerd. Eerst deed de Arsenal-legende niets maar na aanhoudend gezeur draaide hij zich toch om en schoffelde de irritante fan onderuit. Hij werd hier uiteindelijk niet voor vervolgd. Het is Everton die omgerekend 340.000 euro moet neerstrijken voor deze ongeregeldheden.