Ex-vriendin doet aangifte tegen Antony: met de dood bedreigd én wapenbezit
i

Getty Images

Ex-vriendin doet aangifte tegen Antony: met de dood bedreigd én wapenbezit

Rick Kraaijeveld • 21:56, 06-06-2023 / Laatste Update: 23:49, 08-01-2024

Oud-Ajacied en Manchester United-speler Antony heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. Zijn ex-vriendin, Gabriela Cavallin heeft aangifte tegen hem gedaan wegens huiselijk geweld, mishandeling en bedreiging. Zo meldde Braziliaanse media zoals Globoesporte en ESPN Brasilia.

Hij zou haar via de telefoon met de dood hebben bedreigd als zij met iemand anders gezien zou worden. Maar daar is het niet bij gebleven. Maandag deed de Braziliaanse aangifte bij de politie, en daar zouden nog meer geweldsincidenten gemeld zijn. Het eerste begin juli vorig jaar. Op een feestje zou Antony haar aan haar haren hebben getrokken en in een auto geduwd hebben. Op dat moment was ze blijkbaar 17 weken zwanger, zo zegt zij zelf.

Vader

Antony zou de vader zijn van dat kind. Maar niet veel later verloor ze die baby, op 21 juli. Ze zou bij de aangifte ook bescherming hebben gevraagd aan de politie. Dit omdat zij bang is dat Antony haar écht iets gaat aan doen. Ze zou in haar verklaring hebben staan dat hij over een wapen beschikt en 'veel vrienden heeft in de favela waar hij vandaan komt'.

Andere incidenten

Andere incidenten zijn bijvoorbeeld ook in Engeland gebeurd. In april heeft Antony uit jaloezie haar aangevallen en zou ze zijn behandeld door 2 artsen van de club Manchester United aan een verschoven siliconenprothese.

Verdere verwondingen zou ze hebben gekregen door andere ruzies met de Braziliaanse dribbelaar. Hij zou een glas hebben gebroken en haar daarmee verminkt. Daar zou een vriendin en haar moeder bij zijn geweest.

Geen contact

Sinds 28 mei hebben de 2 geen enkel contact meer zegt ze. Ze geeft aan dat hij meermaals zijn emotie niet onder controle heeft en dat hij een keer zij dat hij zichzelf zou doden tijdens een ruzie. De Openbare Veiligheid in São Paulo heeft bevestigd dat er een onderzoek ingesteld zal worden.