Excelsior had geen enkel schot tegen PSV, check hier de statistieken
Mauro Junior scoorde de openingsgoal voor PSV bij Excelsior. ©Pro Shots

Excelsior had geen enkel schot tegen PSV, check hier de statistieken

21:27, 02-04-2024 / Laatste Update: 22:24, 02-04-2024

PSV had het een uur lang moeilijk met Excelsior, zeker omdat het Jerdy Schouten miste. Maar nadat Couhaib Driouech in tranen uitviel en PSV gas bij gaf, brachten Mauro Junior en Johan Bakayoko snel achter elkaar verlichting voor de koploper van de Eredivisie. Excelsior had letterlijk niks in te brengen.

Excelsior creëerde geen enkel schot tegen de Eindhovenaren. Dat was pas de tweede keer ooit in de Eredivisie dat een ploeg tot geen enkele kans kwam. De andere ploeg was Willem II, ook tegen PSV.

De linksbuiten van Excelsior viel al vroeg in de wedstrijd uit vanwege een blessure. Driouech, die afgelopen januari nog op het vizier van PSV stond kon zijn tranen niet bedwingen.

Snelle goals na een uur

Uitgerekend de vervanger van Jerdy Schouten maakte na een uur de openingsgoal voor PSV. Johan Bakayoko scoorde al snel daarna de 2-0. PSV had het moeilijk, maar met een beetje aanzetten lukte het toch om de Rotterdammers te breken.

PSV wint moeizaam duel met laagvlieger Excelsior: Luuk de Jong weer niet trefzeker

2 april 2024, 21:51

Als Luuk de Jong niet in vorm is, dan is PSV dat ook niet. Die samenhang is nauwelijks meer te ontkennen. De Jong scoorde voor het laatst tegen PEC Zwolle en sindsdien speelt PSV met een stuk minder overtuiging. Ook tegen degradatiekandidaat Excelsior was het spel moeizaam, maar er werd wel gewonnen met 2-0. Doelpunten kwamen van Mauro Júnior en Johan Bakayoko.