'FA wil opzet bekertoernooien aanpassen wegens overvolle speelkalender'
i

Getty Images

'FA wil opzet bekertoernooien aanpassen wegens overvolle speelkalender'

Rick Kraaijeveld • 01:24, 20-10-2023 / Laatste Update: 18:23, 04-01-2024

Volgens de BBC is de FA bezig om te onderzoeken wat er gedaan kan worden om de speelkalender iets minder vol te krijgen. Met grote competities, Europees voetbal en ook nog eens 2 bekertoernooien is het schema moordend in Engeland. Ze lijken een andere opzet van de beker te gaan doen, ten opzichte van de klassieke opzet zoals het al jaren is in Engeland.

In Engeland wordt er namelijk nog gewerkt met returns en 2 wedstrijden per 1 ronde, maar daar zouden ze nu dan (deels) van af willen. Als er in de FA Cup een wedstrijd gelijk eindigt, moet er een replay gespeeld worden. De FA overweegt nu om in de eerste 2 rondes dat er Premier League-clubs bijkomen, deze regel af te schaffen.

League Cup

Ook in de eeuwenoude League Cup wil de FA kijken naar een aanpassing. Sinds jaar en dag wordt de halve finale van de League Cup over 2 wedstrijden gespeeld, er wordt nu onderzocht of ze dat kunnen aanpassen. Daarmee zou een stokoude regel in Engeland verloren gaan, dat vinden ze moeilijk in Engeland.

Wanneer dit allemaal in zou moeten gaan is voor de BBC onduidelijk, maar ze zeggen dat het pas ergens na 2025 zou zijn omdat de televisiecontracten eerder niet toe zouden staan.