🎥 | Fans van Al-Ettifaq treiteren Ronaldo met Messi-liedjes, 'CR7' reageert als een baas

Martijn Baars • 16:03, 01-11-2023 / Laatste Update: 13:13, 08-01-2024

Een heet avondje in Saoedi-Arabië. Het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo speelde in de beker tegen het Al-Ettifaq van coach Steven Gerrard. ‘CR7' won uiteindelijk, nadat hij zich tijdens de 120 minuten die hij op het veld stond een paar keer flink ergerde.

Al-Nassr en Al-Ettifaq speelden de kwartfinale van de King Cup of Champions. Vlak voor rust leek de Braziliaan Anderson Talisca Al-Nassr op voorsprong te brengen, maar dankzij de VAR werd de goal afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Ronaldo.

Rood

De Portugees, die zelf ook geel kreeg voor rust na een vermeende schwalbe, raakte gefrustreerd en deed een wissel-gebaar naar de bank. Niet voor zichzelf, wél voor de scheidsrechter. Ronaldo kreeg er geen 2e gele kaart voor. Hij ging in de tweede helft nog een keer door het lint toen zijn ploeggenoot Talisca met rood van het veld werd gestuurd. Volgens de VAR deelde Talisca een klap uit.

Messi, Messi, Messi

Sadio Mané scoorde daarin de 1-0, waarna Ettifaq-fans Ronaldo treiterden. Ze scandeerden de naam van Lionel Messi, nog wat extra pijnlijk voor Ronaldo nadat de Argentijn deze week z’n 8e Ballon d’Or won. Ronaldo, die er zelf 5 heeft, kon het niet laten om even duidelijk te maken wat hij van de provocaties vond: de vinger ging naar de mond.

Ronaldo, die Manchester United afgelopen januari verruilde voor een avontuur bij het Saoedische Al-Nassr, beeldde ook nog even de tussenstand uit: 1-0. Die bleef uiteindelijk ook op het scorebord staan.