FC Barcelona denkt erover na om voor 1 seizoen in een ander stadion te spelen: 'Het wordt spectaculair'
i

AFP

FC Barcelona denkt erover na om voor 1 seizoen in een ander stadion te spelen: 'Het wordt spectaculair'

Martijn Baars • 14:34, 08-03-2022 / Laatste Update: 03:44, 12-12-2023

FC Barcelona overweegt om tijdens de verbouwing van Camp Nou in een ander stadion te spelen. Voorzitter Joan Laporta zegt in een interview met het clubkanaal, Barça TV, dat de Catalaanse ploeg de thuiswedstrijden mogelijk gaat afwerken in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc. 

FC Barcelona kan volgens Laporta tijdens de verbouwing ook in Camp Nou blijven spelen, maar dan gaan de werkzaamheden wel langer duren "Als we uitwijken, is ‘Montjuïc’ de meest haalbare en logische optie”, aldus Laporta.

1 seizoen

"De andere opties zijn lastig. Het is voor 1 seizoen, als het goed is.” Barcelona hoopt volgende maand van de gemeente de benodigde bouwvergunning te krijgen. De club kan dan op zoek gaan naar een bouwer. Laporta hoopt dat eind volgend seizoen de verbouwing van Camp Nou kan beginnen. De werkzaamheden moeten in 2025 zijn afgerond.

'Spectaculair'

Het in 1957 geopende stadion biedt nu plaats aan bijna 100.000 toeschouwers. Camp Nou wordt tijdens de renovatie gemoderniseerd en uitgebreid. "Het wordt spectaculair, een architectonisch juweeltje”, aldus Laporta. "Via het stadion gaan we meer inkomsten genereren.” Het is de bedoeling dat het complex rond Camp Nou recreatiemogelijkheden gaat bieden voor inwoners van de stad.

Aartsrivaal Real Madrid

De leden van Barcelona stemden eind vorig jaar in met een lening van 1,5 miljard euro om Camp Nou te renoveren en uit te breiden. Real Madrid, de grote rivaal van Barcelona, verbouwde onlangs al het Estadio Santiago Bernabéu. De Madrilenen speelden gedurende de verbouwing hun thuiswedstrijden in het kleine stadion op hun trainingscomplex. Vanwege de coronapandemie was daar geen publiek bij toegestaan.