FC Barcelona niet voorbij anti-voetbal van Getafe: 3 rode kaarten en valpartijen killen de wedstrijd

Rick Kraaijeveld • 01:44, 14-08-2023 / Laatste Update: 08:36, 12-12-2023

FC Barcelona heeft een heel taaie wedstrijd gespeeld tegen het anti-voetbal van Getafe. Met man en macht probeerden ze te voetballen en Getafe probeerde het tegenovergestelde. Het resultaat: meer dan 30 overtredingen van Getafe, 3 rode kaarten en geen doelpunten.

FC Barcelona was heel de tijd aan de bal en vanaf minuut 1 was duidelijk dat Getafe niet hoefde te voetballen. Het Getafe-voetbal wat we sinds de Europese wedstrijden tegen Ajax kennen, is wekelijkse kost in Spanje. Zo ook vandaag; tijdrekken, kaarten aannaaien, valpartijen, het had alles. Grote kansen had Barça niet in de 1e helft. Wat kansjes, maar Getafe speelde de wedstrijd goed dood.

Rode kaart 1

Pas richting het einde van de 1e helft was er iets van spanning; Frenkie de Jong wilde Raphinha wegsturen die zich de hele tijd al irriteerde aan zijn directe tegenstander. In de loop voorbij diezelfde tegenstander plantte hij zijn elleboog vol in het gezicht van Damian Suarez. Hij had al geel, maar kreeg voor deze actie direct rood. Getafe pushte gelijk door en creëerde zowaar wat kansen tegen de 10 man van Barça maar echt gevaarlijk werd het niet.

Tekst gaat verder onder de video

Fluiten

In de 2e helft moest Frenkie de Jong een linie naar achter en stond hij in de verdediging. Daar bleef hij echter niet lang want na een kwartier in de 2e helft kreeg Jaime Mata, die erg vervelend was, zijn tweede gele kaart dus rood. Het was weer 10 tegen 10. Het bleef een chaotische wedstrijd die meer stil lag dan dat er gespeeld werd. De scheids floot overal voor.

Op een gegeven moment werd Pedri neergelegd vlak voor het afwerken maar daar werd dan weer niet voor gefloten. Dit viel in het verkeerde keelgat bij de Barça-coach Xavi en hij ging verhaal halen bij de 4e official. Die gaf dat door aan de scheids en ook Xavi moest met rood weg.

In de laatste minuten van de wedstrijd was er nog een grote kans voor de ingevallen Ansu Fati, maar hij schoot net over het doel. Barcelona kreeg nog 10 minuten extra tijd, waarin ze alles gaven wat ze hadden maar ze kwamen er maar niet doorheen. Er was nog een VAR-moment voor een pingel voor Barça maar tijdens dat VAR-moment werd besloten dat er al hands was gemaakt door Gavi. Het bleef 0-0 in Getafe.