michele-santoni-fc-dordrecht
Michele Santoni © Pro Shots

FC Dordrecht plukt vruchten van samenwerking met Feyenoord: 'Maar dit is het succes van Dordt'

13:08, 02-02-2024

FC Dordrecht is dit seizoen een van de lichtpuntjes van de Keuken Kampioen Divisie. Na jarenlang onderin te hebben gebungeld in de eerste divisie doet de ploeg nu volop mee in de strijd om de play-offs. Dat gebeurde met de hulp van Feyenoord, al wil trainer Michele Santoni het succes vooral in eigen huis houden.

Afgelopen jaar kwam er een hernieuwde, verbeterde samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht. De Schapekoppen kregen vier huurspelers uit Rotterdam, plus een assistent-trainer: Pascal Bosschaart. Mark Ruijl voegde zich in het technische hart van de club en voegde scoutingskennis toe aan de club.

Onder Santoni, die in 2021 kwam, zette Dordrecht de weg omhoog in. De hulp van Feyenoord zorgde ervoor dat Dordt nog een extra boost kreeg. "Zonder Feyenoord hadden we niet op deze positie gestaan, dat is duidelijk. We hadden zeker wel weer stappen gemaakt, maar die stappen zouden wel minder groot zijn geweest", geeft Santoni toe in een interview met Voetbal International.

Eigen succes Dordrecht

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh ’t Zand zijn overgekomen van Feyenoord op huurbasis, verder kwamen er wat spelers die op het scoutingslijstje van de Rotterdammers stonden naar Dordrecht. "We zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van die jongens en dat gaat nu ook beter, vanwege de topsportcultuur die we hier hebben neergezet", aldus Santoni.

"Natuurlijk heeft Feyenoord ons goed geholpen. Maar dit is echt het succes van Dordt, van alle mensen die hier werken en er al hun passie en energie in steken", vertelde Santoni, die ook nog de doelstelling uitsprak. "Halen we de play-offs, dan is het seizoen natuurlijk meer dan geslaagd. Mocht dat niet lukken, dan zal ik een paar weken later misschien alsnog met trots terugkijken, maar daar wil ik nu helemaal niet aan denken. We móéten met dit team gewoon de play-offs halen. Ik zou balen als een stekker als dat niet lukt."