FC Eindhoven wint in vermakelijk duel van De Graafschap en gaat naar halve finale nacompetitie

Rick Kraaijeveld • 23:59, 13-05-2022 / Laatste Update: 04:56, 12-12-2023

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen in eigen huis van De Graafschap. De Superboeren kwamen al gauw op achterstand, waarna ze snel de gelijkmaker maakten. Daarna ging het hard: FC Eindhoven scoorde 2 keer snel achter elkaar. Deze uitbarsting betekende de eindstand: beide ploegen scoorden niet meer.

Vooral de 1e helft was zeer vermakelijk. Beide ploegen speelden zeer aanvallend, wat zorgde voor veel ruimte bij beide ploegen. Het leidde niet direct tot veel kansen. De kansen die de ploegen kregen, gingen er wel vrijwel allemaal in. In de 10e minuut scoorde Justin Ogenia. Na een mooie actie langs de lijn kon hij rond een meter of 20 naar binnen kruipen en schieten. Dit deed hij keurig in de hoek: 1-0 voor FC Eindhoven.

Graafschap reageert gelijk

De Graafschap had hier vrij snel een antwoord op, al was de verdediging van FC Eindhoven ook niet helemaal sterk. Na een mooie actie langs de linkerflank werd de bal voorgegeven, daar stonden 2 man van De Graafschap vogelvrij. De bal werd voor Mees Kaandorp neergelegd, die de bal vakkundig in de bovenhoek schoot. De stand was weer zoals die in Doetinchem eindigde: 1-1.

2-klapper van Eindhoven

In plaats van dat De Graafschap het momentum oppakte, was het de thuisploeg die dat deed. In de 22e én 24e minuut scoorde FC Eindhoven. Vooral de 3e, van Joey Sleegers, was van grote klasse. Op het middenveld pakte 'de Messi van de Aalsterweg' de bal op en begon een behoorlijke dribbel. Hij werd niet aangepakt, waardoor hij ineens oog in oog stond met keeper Hidde Jurjus, die hij keurig verschalkte met een stiftje. 3-1 voor FC Eindhoven.

Geen slotoffensief

De 2e helft bracht vrij weinig. De pot bleef vermakelijk maar De Graafschap creëerde maar 1 of 2 grote kansen. De bal kwam 1 keer op de lijn van de goal in de handen van de doelman, nadat De Graafschap eigenlijk had moeten scoren. Vanuit de kant van de thuisploeg was er nog een kans voor Sleegers. Hij kon in de counter 1 op 1 afmaken tegen Jurjus, maar die bleef goed en lang wachten, waardoor hij redding kon brengen.

Halve finale voor FC Eindhoven

Zo gaat de nummer 3 van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie door naar de halve finale van de nacompetitie. FC Eindhoven zal het op gaan nemen tegen ADO Den Haag of NAC Breda. Die ploegen strijden zaterdagmiddag om een ticket in de halve finale. ADO won in Breda met 2-1.