FC Twente gaat uitvak aanpassen na bekers urine van FC Utrecht-fans
i

Pro Shots

FC Twente gaat uitvak aanpassen na bekers urine van FC Utrecht-fans

Martijn Baars • 14:00, 13-09-2021 / Laatste Update: 01:56, 05-01-2024

FC Twente gaat maatregelen nemen zodat eigen supporters geen last meer hebben van de uitsupporters. Zaterdag in de wedstrijd tegen FC Utrecht werd er vanuit het uitvak met van alles en nog wat gegooid, waardoor mensen van hun plekken werden verdreven. Sommige supporters vertrokken zelfs naar huis.

FC Twente betreurt de gang van zaken en is klaar met de overlast. In De Grolsch Veste is er nauwelijks een afscheiding tussen het uitvak en de plekken beneden, waardoor supporters van de tegenpartij in tegenstelling tot veel andere stadion een uitstekend zicht hebben op het veld. Het nadeel is dat kwaadwillenden vanaf de 2e ring bijna vrij spel hebben. Volgens de Enschedese club vulden supporters van Utrecht plastic bekers met urine die ze vervolgens naar beneden gooiden. Ook werd er regelmatig met bier gesmeten.

Netten

Bij FC Twente wordt er nu gekeken hoe men de vakken beter kan scheiden. Te denken valt onder meer aan netten. De club neemt dezer dagen contact op met de supporters die door het wangedrag van de Utrecht-fans zijn verjaagd van hun plekken.

Club door het stof

FC Twente heeft inmiddels nog een keer gereageerd op de smerige stoeltjes in het stadion waar de eigen aanhang. "De reactie van FC Twente hierop was niet goed", zo laat de club weten. Woordvoerder Richard Peters liet in een eerste reactie weten dat ‘hij was verbaasd was, omdat bij de laatste inspectie alles schoon was'. "Misschien is er daarna nog een duif langs geweest.”

Schoon stadion

"Diverse stoeltjes in het stadion blijken inderdaad opnieuw niet schoon te zijn", stelt de club maandag. "FC Twente betreurt de reactie en stelt alles in het werk om de voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen AZ het stadion schoon op te leveren.”