FC Twente wil per direct van Jody Lukoki af: aanvaller sloeg en schopte zijn vriendin
i

Pro Shots

FC Twente wil per direct van Jody Lukoki af: aanvaller sloeg en schopte zijn vriendin

Martijn Baars • 10:57, 17-02-2022 / Laatste Update: 04:46, 12-12-2023

FC Twente gaat Jody Lukoki nooit meer een wedstrijdshirt geven om aan te trekken tijdens een officieel duel voor de club. Dat heeft de Eredivisie-club besloten nadat de al het hele seizoen geblesseerde aanvaller veroordeeld werd voor huiselijk geweld.

De 29-jarige voetballer werd onlangs veroordeeld voor het slaan en schoppen van zijn vriendin. De club en de speler zijn met elkaar in gesprek om het contract, dat na dit seizoen nog één jaar doorloopt, te ontbinden. Dat schrijft Tubantia.

Voorwaardelijke celstraf

Lukoki pleegde het huiselijk geweld tussen 1 oktober vorig jaar en 3 januari van dit jaar. De politierechter veroordeelde hem tot 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken, met een proeftijd van 3 jaar. Ook moet hij zich onder toezicht van de reclassering stellen.

Overgewicht

Het vastleggen van Lukoki door FC Twente zorgde her en der wel voor gefronste wenkbrauwen, omdat de aanvaller allesbehalve fit binnenkwam en zichtbaar met overwicht kampte. Al snel ging het mis op de training. Lukoki scheurde na een ongelukkig moment op de training zijn kruisband af, waardoor er meteen een streep kon door zijn eerste jaar in Enschede.