FC Twente wint in laatste 20 minuten van FC Emmen en neemt plek 5 over van Sparta

Rick Kraaijeveld • 16:31, 07-05-2023 / Laatste Update: 23:00, 11-12-2023

FC Emmen heeft lang stand gehouden tegen FC Twente maar moest uiteindelijk toch buigen. 2 goals van Michel Vlap en 1 van Vaclav Cerny deden hen de das om. Twente heeft hierdoor weer de 5e plaats te pakken. Emmen blijft staan op de 16e plaats. Het eindigde in 0-3.

Emmen kwam in de beginfase goed weg nadat Cerny achter de verdediging op dook en een grote kans had om de voorsprong te pakken, maar hij schoot voorlangs. In de 20 minuut was er een grote kans voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van Mark Diemers was Mike Te Wierik heel dichtbij de 1-0 via een kopbal. Maar hij kopte net over het doel.

Rond het half uur kwam er weer een grote kans voor Cerny. Zijn inzet zag hij goed gepareerd worden door Mickey van der Hart. Vlak voor rust had Jeroen Veldmate weer de bal op de voet voor de 1-0. Vanuit een vrije trap legde Diemers de bal bij Veldmate neer maar hij schrok zelf van de vrijheid en miste.

Ketting

In de 2e helft werd Lorenzo Burnet ineens naar de kant gestuurd door de scheidsrechter. Wat bleek? Hij had na de controle van alle spelers weer zijn ketting omgedaan. Daar was de scheidsrechter niet van gediend.

Twente was beter in de 2e helft en eindelijk betaalde zich dat uit. In de 70e minuut was het Vlap die scoorde voor de Tukkers. Hij schoot een vrije trap heerlijk binnen. Toen was Twente los, want 5 minuten later was het Cerny die scoorde. Van der Hart was kansloos. Vlak voor tijd werd er nog een duit in het zakje gedaan, door Vlap.