FC Volendam duwt FC Groningen verder in de degradatiestress
i

Pro Shots

FC Volendam duwt FC Groningen verder in de degradatiestress

Rick Kraaijeveld • 17:21, 29-01-2023 / Laatste Update: 19:00, 08-01-2024

De malaise bij FC Groningen blijft maar doorgaan. Zondagmiddag heeft de club in een uitduel bij FC Volendam, een rechtstreekse concurrent, met 3-2 verloren. Het blijft daarmee op de laatste plaats staan van de Eredivisie met 12 punten. Groningen kwam tweemaal terug van een achterstand, maar de 3e goal was de genadeslag die Groningen niet meer te boven kwam.

In de degradatiekraker in Volendam was het Gateano Oristanio die de score opende voor de Volendammers. Door een fout in de verdediging van Groningen kwam de bal voor de voeten van de Italiaan Oristanio, die doelman Michael Verrips omspeelde en kon binnentikken. Groningen werd daarna wel gevaarlijk met onder meer een goede inzet van Johan Hove, maar het was pas in de 2e helft dat Groningen op gelijke hoogte kwam.

Heen en weer

Diezelfde Hove zorgde voor de gelijkmaker. In de 50e minuut schoot hij binnen en Groningen leefde weer. Lang duurde het echter niet. Een voorzet van Carel Eiting werd binnengeknikt door Calvin Twigt en Groningen moest weer in de aanval. Toch diende Groningen zich weer aan via spits Pepi. Hij schoot de bal in het doel na wat gerommel in de Volendamse defensie. Waarna Groningen nadrukkelijk op zoek ging naar de winnende treffer.

Die winnende treffer viel alleen aan de andere kant. Een voorzet werd van richting veranderd waardoor keeper Verrips helemaal uit positie stond, spits Robert Mühren kon de bal met zijn knie het doel in wurmen. 5 minuten voor tijd was doelman Filip Stankovic erg belangrijk voor Volendam. Een mooie vrije trap van Tomas Suslov grabbelde hij uit de kruising. Een laat offensief van Groningen mocht niet meer baten. De eindstand: 3-2.

Groningen staat laatste in de Eredivisie. SC Cambuur heeft evenveel punten, maar wel een beter doelsaldo. Ook moeten zij nog spelen later op de zondag, tegen Fortuna Sittard. Volendam heeft zich eindelijk uit de degradatiezone gespeeld. Met 16 punten staan zij nu op plek 15 in de Eredivisie.