FC Volendam sleept punt uit het vuur tegen Almere City in ogenschijnlijk kansloze strijd tegen degradatie
FC Volendam na de late gelijkmaker in Almere / Pro Shots

FC Volendam sleept punt uit het vuur tegen Almere City in ogenschijnlijk kansloze strijd tegen degradatie

18:44, 31-03-2024

FC Volendam heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City. Om nog enigszins uitzicht te houden op handhaving was eigenlijk een driepunter nodig. Het worden zeven hele zware wedstrijden voor Volendam.

Het werd 1-1 in het Yanmar Stadion. Adi Nalic leek lange tijd de winnende te maken voor Almere, totdat Robert Mühren in de 94e minuut voor de gelijkmaker zorgde.

Daardoor komt Volendam na 27 wedstrijden op vijftien punten. Dat zijn er liefst zeven minder dan Excelsior, dat op de zestiende plek staat. De club die op die plek eindigt, moet de nacompetitie in om promotie/degradatie.

Ook voor de nummer zeventien, momenteel Vitesse, wacht rechtstreekse degradatie. De Arnhemmers staan op zeventien punten.

Almere City mag nog denken aan Europese play-offs

Almere City is een echte middenmoter en mag als promovendus blij zijn met de twaalfde plek waar het nu op staat. Na 27 wedstrijden heeft de ploeg van Alex Pastoor 31 punten. Daarmee heeft het een voorsprong van negen punten op Excelsior, dat op de zestiende plek staat. Almere mag ook zeker omhoog kijken, want nummer negen Sparta Rotterdam heeft slechts drie punten meer. Die plek geeft recht op play-offs om Europees voetbal.