Fenerbahçe-fans niet welkom in De Grolsch Veste na sanctie van de UEFA
i

Getty Images

Fenerbahçe-fans niet welkom in De Grolsch Veste na sanctie van de UEFA

Rick Kraaijeveld • 20:25, 22-08-2023 / Laatste Update: 11:34, 08-01-2024

Fenerbahçe mag volgende week geen fans meenemen naar De Grolsch Veste. Door misdragingen vorige week bij het uitgeschakelde Maribor heeft de UEFA dat besloten. De wedstrijd werd door de wanordelijkheden zelfs even gestaakt.

De club uit Turkije kan nog in hoger beroep gaan tegen de straf. De wedstrijd stond na de rellen tegen Hammarby sowieso als groot hoofdpijndossier te boek bij de lokale driehoek. De verwachting is namelijk dat er veel Turkse fans naar Enschede zullen komen. Fans onder het uitvak hadden al een andere plek in het stadion gekregen.

Rellen

In het 2e duel van de voorronde UEFA Conference League tussen Maribor en Fenerbahçe ging het mis op de tribunes. De wedstrijd werd stilgelegd toen er rellen op de tribune waren. Volgens Fenerbahçe was dit omdat een Maribor-supporter het uitvak was ingekomen en een spandoek van de supporters meenam. De thuissupporter zou zich hebben aangekleed als een steward waardoor hij niet opviel. De politie zou toen traangas hebben gebruikt om de boel te sussen.

Donderdag speelt Twente in Istanbul tegen Fenerbahçe de 1e wedstrijd van het tweeluik.