Feyenoord bevestigt: Assistent-trainer Marino Pusic tekent contract bij Shakhtar Donetsk
i

Getty Images

Feyenoord bevestigt: Assistent-trainer Marino Pusic tekent contract bij Shakhtar Donetsk

Rick Kraaijeveld • 18:58, 24-10-2023 / Laatste Update: 18:31, 05-01-2024

De geruchten deden al even de ronde maar Marino Pusic heeft Feyenoord per direct verlaten, dat meldt de Rotterdamse club op haar eigen clubwebsite. De 52-jarige assistent van hoofdtrainer Arne Slot gaat op eigen benen staan bij Shakhtar Donetsk, hij wordt daar de hoofdtrainer.

De Oekraïense topclub was afgelopen dagen in gesprek met Feyenoord om de deal rond te krijgen, Pusic had namelijk nog een contract tot eind 2025. Pusic is Feyenoord dankbaar: "Ik ben blij dat ze hebben meegewerkt. Ik had het bij Feyenoord nog steeds naar mijn zin, maar om hoofdtrainer van Shakhtar te worden is een unieke kans. Het is dan ook geen makkelijke keuze geweest", vertelde Pusic in het bericht.

Shakhtar

Shakhtar staat momenteel 3e in de competitie met 2 punten minder dan de nummer 1 maar ook een wedstrijd minder. Het kan dus zomaar zijn dat Pusic als koploper aan de slag gaat. Feyenoord vindt het jammer dat hij weg gaat: "Het is een dubbel gevoel. Je ziet natuurlijk niet graag je assistent vertrekken in het midden van het seizoen. Dat we toch hebben meegewerkt is uit respect naar de mens, trainer en persoon Pusic", liet directeur Dennis te Kloese weten.