Feyenoord eindigt Champions League-seizoen met teleurstelling tegen Celtic

Rick Kraaijeveld • 23:57, 13-12-2023 / Laatste Update: 19:32, 05-01-2024

Feyenoord heeft de laatste pot in de Champions League verloren. In Glasgow was Feyenoord de 1e helft veruit de beste op het veld, maar was het Celtic dat scoorde via een penalty. In de 2e helft scoorde Yankuba Minteh voor Feyenoord in de slotfase, maar in blessuretijd kwam Celtic alsnog langszij: het werd 2-1 voor de Schotten.

Feyenoord ging met de beste bedoelingen naar Schotland en was ook op zoek naar het 1e doelpunt, daar maakten de Feyenoorders ook daadwerkelijk aanspraak op. Een afgekeurde buitenspelgoal en een goede redding van Hart zaten de Rotterdammers in de weg. Vlak voor rust hield Ramiz Zerrouki zijn tegenstander vast in de 16 bij het verdedigen van een corner waarna de bal op de stip ging. Deze werd door Luis Palma afgerond: 1-0 voor Celtic.

2e helft

In de 2e helft was de wedstrijd wat tammer dan in de 1e, in ieder geval van Feyenoords kant. Celtic probeerde nog door te drukken, maar echt grote kansen heeft de kijker in het begin van de 2e helft niet gezien. Feyenoord leek het wat rustiger aan te doen, tot Arne Slot wisselde 10 minuten na rust. Onder andere Yankuba Minteh kwam erin, net als Mats Wieffer en Thomas van den Belt.

Met Minteh kwam er wat meer snelheid in de ploeg van Feyenoord en dat betaalde zich in het laatste kwartier uit. Celtic was wat moegestreden en Feyenoord had nog wel puf over om wat counters te fabriceren. In de 81e minuut was het Minteh die Feyenoord op gelijke hoogte bracht. Een leep balletje van Santiago Giménez werd door niemand aangeraakt en zo kwam hij voor de voeten van Minteh die hard langs Joe Hart schoot.

Blessuretijd

Feyenoord leek met de schrik vrij te komen, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Gustaf Lagerbielke kopte een voorzet van Matt O'Riley binnen, hij stond vogelvrij bij de 2e paal. Zo eindigt Feyenoord het Champions League-avontuur met een nederlaag in Glasgow.

In de tussenronde van de Europa League, is er voor Feyenoord al 1 mogelijke tegenstander bekend: Sporting CP uit Portugal is sowieso 2e in hun groep. Hierdoor komen zij in de tussenronde terecht.