Feyenoord kan financieel fors profiteren bij winst op Celtic: 'Maar dat is geen motivatie'
i

Getty Images

Feyenoord kan financieel fors profiteren bij winst op Celtic: 'Maar dat is geen motivatie'

Yvo van Dorst • 14:03, 13-12-2023 / Laatste Update: 18:42, 04-01-2024

Arne Slot denkt dat Feyenoord genoeg gemotiveerd is om de wedstrijd tegen Celtic tot een goed einde te brengen. Voor doorgaan in de Champions League maakt het niet veel meer uit of er gewonnen of verloren wordt, want dat is al niet meer mogelijk. Toch is er financieel een wedstrijdbonus te halen en kan Feyenoord het ticket voor het WK clubteams steviger in handen krijgen.

"Als je de wedstrijden ziet is het bijna niet te geloven dat we maar 6 punten hebben", zegt Arne Slot op zijn laatste persconferentie. Feyenoord hoopt wel dat dit 9 punten worden. Mede omdat dan de wedstrijdbonus van 2,8 miljoen euro bij kan worden geschreven, maar ook omdat het WK voor clubteams dan dichterbij komt.

WK clubteams

Feyenoord staat op dit moment op plek 12 op de coëfficiëntenlijst en die plaats geeft toegang tot een ticket voor het WK voor clubteams. Een mooie beloning, want de startpremie voor dit toernooi is maar liefst 50 miljoen euro! Ajax kan dit ticket nog afpakken, aangezien die ploeg slechts 1 punt achter Feyenoord staat. Een zege op Celtic is dus wel degelijk belangrijk om de Amsterdammers onder zich te houden.

'Geen motivatie'

Volgens Slot zijn de extra miljoenen die Feyenoord binnen kan halen geen extra motivatie voor de Rotterdammers. "We hebben al genoeg motivatie om hier goed voor de dag te komen. We willen supergraag bij dat WK zijn, laat dat duidelijk zijn. Maar we hebben dit niet nodig als argument om tegen Celtic goed te spelen."