Feyenoord overleeft rellende supporters en wint van degradatiekandidaat Vitesse
Ondrej Lingr / Pro Shots

16:57, 21-01-2024 / Laatste Update: 17:07, 21-01-2024

Feyenoord heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen op bezoek bij Feyenoord. Door een ogenschijnlijk ernstig blessuregeval van Andy Visser én rellende Vitesse-supporters, duurde de wedstrijd extra lang. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en de blessuretijd duurde ook nog eens twaalf minuten.

Santiago Giménez kreeg in het eerste kwartier van de wedstrijd tweemaal de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar het was Vitesse-doelman Eloy Room die de brilstand op het scorebord hield.

Toch bleef dat niet lang zo. Feyenoord was een stuk beter dan Vitesse en in de 22e minuut was het dan ook raak voor de Rotterdammers. Lutsharel Geertruida zorgde voor het openinsgdoelpunt, op aangeven van Gernot Trauner. Als Giménez het niet doet, moeten de verdedigers het maar doen, zullen Geertruida en Trauner gedacht hebben. Voor de 23-jarige Geertruida was het alweer zijn vijfde Eredivisie-doelpunt van het seizoen.

Uitvallen Quilindschy Hartman

Quilindschy Hartman verliet in de 41e minuut het veld met een scheenbeenblessure, die hij al eerder opliep na een duel met Marco van Ginkel. De linksback van Feyenoord probeerde het nog even, maar moest dus toch naar de kant. Marcos Lopez kwam voor hem in het veld.

Nóg een heftig ongeluk

Het bleef niet bij één blessure in het GelreDome. De 19-jarige Visser bleef op het veld liggen, nadat hij in een sandwich terechtkwam met Mats Wieffer en Gernot Trauner. Eerst kopte Visser zelf tegen Wieffer aan, waarna Trauner weer tegen hem aankopte. Visser werd met een brancard van het veld gehaald.

Een minuut of tien na die botsing zorgde Amine Boutrah voor de gelijkmaker in Arnhem. Hij scoorde in de 76e minuut op aangeven van Thomas Buitink, die was ingevallen voor Visser. Het was tegen de verhoudingen in, want Vitesse had voor het doelpunt nog niet op doel geschoten.

Ramon Hendriks in de fout

Het was Ramon Hendriks, oud-speler van Feyenoord, die betrokken was bij de 2-1 voor Feyenoord. De verdediger maaide vól over een matige voorzet heen, waarna invaller Ondrej Lingr kon binnentikken namens Feyenoord.

Tijdelijk gestaakt

Opeens stormden er, in de laatste tien minuten van de wedstrijd, supporters van Vitesse het veld op. De spelers van Feyenoord snelden - volledig terecht - naar de catacomben toe. De supporters werden vrijwel direct teruggedrongen naar hun plekken achter het doel.