Feyenoord beslist wedstrijd pas in blessuretijd tegen Willem II
i

ANP

Feyenoord beslist wedstrijd pas in blessuretijd tegen Willem II

Rick Kraaijeveld • 00:54, 03-04-2022 / Laatste Update: 07:33, 12-12-2023

Feyenoord Rotterdam heeft goede zaken gedaan in eigen huis tegen Willem II, het was een moeizame maar noodzakelijke overwinning. Waar Willem II in de 1e helft alleen maar aan het verdedigen was, gingen ze iets meer de aanval zoeken in de 2e helft. Dat liet ruimtes achterin waar Sinisterra van profiteerde. Na een slotoffensief van Willem II kon Feyenoord in de blessuretijd nog 1 keer counteren en besliste Linssen de wedstrijd: 2-0.

Feyenoord wist wat het te doen stond na het punt dat FC Twente pakte tegen PSV: winnen. Met AZ dat ook nog won, kwamen er 2 clubs op 1 punt achterstand van de Rotterdammers, dat gat is nu dus weer 4 punten geworden.

Moeizaam

Het was een lastige wedstrijd voor Feyenoord, dat problemen had met het stugge verdedigen van Willem II. Feyenoord had de bal, maar kwam er vaak niet doorheen. Feyenoord haalde zelfs het hoogst aantal schoten sinds december 2018.

Tot de 67e minuut, toen pakte Feyenoord de voorsprong na een mooie individuele actie van Sinisterra. Keeper Wellenreuther, die de hele wedstrijd een echte sta in de weg was voor Feyenoord, zag er hier een keer minder zeker uit.

2e helft

In de 2e helft ging Willem II wat meer de aanval zoeken en dat bracht wat risico's met zich mee. Na de 1-0 werd Willem II nog nadrukkelijker aanwezig, dit zorgde voor wat kansjes voor de Tilburgers. In de 87e minuut kwamen ze het dichtst bij een doelpunt: verdediger Heerkens kreeg in de 16 van Feyenoord de bal voor zijn voeten, maar hij kreeg de bal niet op het doel en schoot naast.

Eenmaal in de blessuretijd kreeg Feyenoord nog 1 counter, die Linssen afrondde en daarmee de wedstrijd in het slot deed.

Feyenoord mag zich gaan opmaken voor de Conference League, donderdag 7 april ontvangen zij Slavia Praag in De Kuip.