Feyenoord speelt gelijk tegen FC Twente; Santiago Giménez mist weer pingel
Santiago Giménez / ANP

Feyenoord speelt gelijk tegen FC Twente; Santiago Giménez mist weer pingel

16:27, 28-01-2024 / Laatste Update: 16:31, 28-01-2024

Feyenoord heeft weer punten laten liggen in een wedstrijd waarin het veel beter was. In De Kuip speelde Feyenoord 0-0 tegen concurrent FC Twente, dat één plek lager staat op de ranglijst. Twente had geen kans tegen de Rotterdammers, maar liet ook geen kans door.

Feyenoord-trainer Arne Slot verraste door wederom Bart Nieuwkoop op rechtsbuiten te zetten. De rechtsback hield daarmee Yankuba Minteh, Ondrej Lingr, Javairo Dilrosun én Luka Ivanusec op de bank. Op het middenveld kreeg Thomas van den Belt de voorkeur boven Ramiz Zerrouki

Daan Rots stond in de spits bij FC Twente, als vervanger van de vertrokken Manfred Ugalde. Hij kreeg de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel. Lucas Vennegoor of Hesselink, de zoon van, zat voor het eerst op de bank bij Twente. Hij viel uiteindelijk niet in.

Santiago Giménez mist penalty

Feyenoord kreeg de benodigde kansen tegen Twente. Dé kans kwam in de 47e minuut voor Santiago Giménez, die een penalty kreeg. De Mexicaanse spits miste de gouden mogelijkheid, nadat hij in november ook al een penalty miste tegen RKC Waalwijk. Dit seizoen staat de teller in de Eredivisie op één rake strafschop (tegen Almere City, in augustus) en twee gemiste.

Feyenoord bouwde een expected goals op van 2,33 na 80 minuten voetballen. Dat er niet gescoord werd - ondanks het inbrengen van Dilrosun, Lingr en Minteh - was dan ook pech te noemen. Twente kon daar helemaal niks tegenover brengen, met slechts één schot (en niet op doel). Dat was overigens wel een flinke kans en leverde 0,4 xG op.

Twente schoot uiteindelijk geen enkele keer op doel. Feyenoord schoot liefst 21 keer richting de goal van Lars Unnerstall, waarvan vijf binnen de palen.