Feyenoord-trainer Arne Slot geeft Peter Bosz gelijk: 'Ik snap dat hij daar een penalty voor wil hebben'
Mats Wieffer maakte tijdens Feyenoord-PSV een duidelijke overtreding op Noa Lang, maar PSV kreeg er geen penalty voor. ©Pro Shots

Feyenoord-trainer Arne Slot geeft Peter Bosz gelijk: 'Ik snap dat hij daar een penalty voor wil hebben'

07:13, 25-01-2024 / Laatste Update: 08:00, 25-01-2024

Feyenoord won woensdagavond de bekerkraker van PSV, maar na afloop ging het eigenlijk maar over één moment. De niet gegeven strafschop aan PSV in de tweede helft, toen Mats Wieffer Noa Lang leek neer te leggen. Bij de uitploeg was en is iedereen boos. Trainer Arne Slot van Feyenoord snapt dat wel.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd was Slot eerlijk over het cruciale moment in de wedstrijd. Hij gaat mee in de analyse van een journalist in de zaal, die het een sleutelmoment in de wedstrijd noemt. "We hebben dit seizoen al drie keer tegen elkaar gespeeld en drie keer ligt het allemaal dicht bij elkaar. Dan maken kleine momenten, dus ook scheidsrechterlijke beslissingen, het verschil."

'Ik snap Peter Bosz'

Slot is eerlijk en snapt de boosheid bij PSV en bij zijn collega Peter Bosz. "Ik snap Peter wel, ja. Ik snap dat hij voor dat moment een penalty had willen hebben." Scheidsrechter Dennis Higler gaf 'm niet en ook de VAR greep niet in bij het moment. Uiteindelijk won Feyenoord met 1-0 door een doelpunt van Quinten Timber in de eerste helft. 

Reactie Wieffer: 'We komen goed weg'

Wieffer, die bij de doellijn ingreep toen Noa Lang gevaarlijk werd, zag ook in dat hij ontsnapte. "In de wedstrijd dacht ik dat ik hem niet raakte, maar nu zie je dat ik ook zijn voet raak'', zegt de Feyenoord-middenvelder tegen het Algemeen Dagblad. "Misschien hebben we dan een beetje geluk, maar ik moest all-in gaan. Anders legt hij de bal breed en wordt ie ingetikt.''

Wieffer had al geel

De wedstrijd had er heel anders uit kunnen zien als die penalty wel was gegeven. Wieffer, die de sliding maakte, had namelijk al geel en had bij een gegeven strafschop mogelijk zijn tweede gele kaart gekregen. Feyenoord had dan de laatste twintig minuten met een man minder moeten spelen én een penalty (en dus een waarschijnlijk doelpunt) tegen gehad. Maar niet Wieffer, maar Noa Lang kreeg een gele kaart voor het klagen bij de scheidsrechter.

Feyenoord - AZ

In de kwartfinale van de KNVB Beker staat Feyenoord tegenover AZ, ook deze wedstrijd is weer in de Kuip in Rotterdam.