Feyenoord-trainer Arne Slot in aanloop naar Klassieker: 'Ajax behoort tot de Europese top'
i

Pro Shots

Feyenoord-trainer Arne Slot in aanloop naar Klassieker: 'Ajax behoort tot de Europese top'

Sjors Tanis • 17:12, 19-03-2022 / Laatste Update: 21:11, 07-01-2024

Feyenoord-trainer Arne Slot blikte zaterdag vooruit op de Klassieker, vlak voor de open training van start ging. De trainer is klachtenvrij na zijn coronabesmetting en wil Ajax verslaan.

Niet om nog landskampioen te kunnen worden, maar wel om de aanhang van de Rotterdammers na 17 jaar zonder zege blij te maken. De aftrap in Amsterdam is zondag om 14.30 uur.

3 spelers terug

Met Arne Slot weer aan boord bij Feyenoord, keerden ook de 3 verdedigers die afgelopen week tegen Partizan Belgrado niet in actie konden keren terug in de selectie. Gernot Trauner, Marcus Pedersen en Tyrell Malacia zullen er tijdens de Klassieker in de Johan Cruijff Arena weer bij zijn.

Wel of niet meedoen in titelrace?

Een Klassieker die volgens Arne Slot voor Feyenoord geen enkele invloed meer heeft op de titelrace, al gebruikte hij bewust dat woord niet. "Maar 8 punten achterstand op 8 wedstrijden voor het einde, dat is heel veel. Wij zullen alle wedstrijden moeten winnen en dan nog is het nog maar zeer de vraag of wij Ajax inhalen. En bovendien staat er nog een club tussen (PSV, red.) die de laatste weken ook alle wedstrijden wint.”

Ajax Europese top

Slot, die geen verklaring had voor het feit dat Feyenoord al sinds 2005 niet meer wist te winnen in Amsterdam, voorziet een scenario als eerder tegen Ajax in de Kuip. Beide ploegen die proberen de regie in handen te krijgen. In de Kuip leverde dat van beide kanten pover veldspel op, Ajax won uiteindelijk met 0-2 door een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een rake strafschop van Dusan Tadic. "Maar dat wij Ajax er zo slecht uit lieten zien die middag, dat vond ik wel knap’', zegt Slot. "Want dat was nog niet veel clubs gelukt. Ajax behoort tot de Europese top."

Al kreeg de trainer over die laatste opmerking meteen vragen. Want als Ajax absolute top is, want zijn Manchester City, Real Madrid en Liverpool dan? "Natuurlijk zijn er dan ook weer gradaties", zegt Slot. "Maar het was niet vreemd geweest als Ajax wel Benfica had uitgeschakeld, dan zit je bij de laatste 8 van de Champions League en dat is Europese top. Benfica kon maar op 1 manier winnen. Een dood spelmoment of een counter. De counters heeft Ajax er allemaal uitgehaald, maar die vrije trap bracht de beslissing."