Feyenoord verliest oefenduel van Stade Rennais in Portugal door late penalty
i

Pro Shots

Feyenoord verliest oefenduel van Stade Rennais in Portugal door late penalty

Rick Kraaijeveld • 18:43, 16-12-2022 / Laatste Update: 03:10, 12-12-2023

Feyenoord is op trainingskamp in Portugal en speelde daar een oefenwedstrijd tegen Stade Rennais, de nummer 3 van Frankrijk. In Lagos werd het 2-1 voor de Fransen.

Het was de laatste oefenwedstrijd van Feyenoord in Portugal. Feyenoord, dat nog niet kon beschikken over Justin Bijlow en Sebastian Szymanski, kwam met een jong elftal op de proppen. Timon Wellenreuther stond in de goal. Alireza Jahanbakhsh was wel weer terug en begon op de bank.

Al gauw keken de Rotterdammers tegen een achterstand aan door een doelpunt van Arnaud Kalimuendo. Gelukkig wist Orkun Kökçü snel de gelijkmaker te scoren, maar dat mocht niet baten. Vlak voor tijd schoot Matthis Abline een strafschop langs Wellenreuther.

Eerste nederlaag in lange tijd

Het was voor Feyenoord de 1e nederlaag na een reeks van goede resultaten. Sinds 27 oktober werd er niet meer verloren. Dat gebeurde toen tegen Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League. Eerder op het trainingskamp werkte Feyenoord oefenwedstrijden af tegen KV Oostende (2-0 winst) en Strasbourg (1-0 winst).