FIFA heeft gereageerd op brief Marco van Basten: 'Staan altijd open voor ideeën'
i

Getty Images

FIFA heeft gereageerd op brief Marco van Basten: 'Staan altijd open voor ideeën'

Rick Kraaijeveld • 19:52, 09-06-2023 / Laatste Update: 03:02, 12-12-2023

De FIFA heeft antwoord gegeven op Marco van Basten, die vorige week een dringende brief stuurde naar de FIFA. Dit omdat hij het niet eens was met het beleid dat de bond volgde. Hij had kritiek op hoeveel de bal stil lag en al het gedoe en gezeik. De FIFA heeft aan het AD op aanvraag laten weten dat ze open staan voor ideeën van hem.

Van Basten wendde zich in de brief die hij in het AD schreef tot FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Hij was er klaar mee dat er zoveel wangedrag zichtbaar was bij spelers en trainers. "De FIFA heeft kennis genomen van de brief van Marco van Basten, een echte voetballegende die een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei en ontwikkeling van de afdeling technische ontwikkeling", meldde de FIFA aan het AD.

Ideeën

"We horen graag suggesties om de sport te verbeteren, zowel op het veld als daarbuiten", was de reactie. "Sommige van zijn (Marco van Basten red.) ideeën zijn naar voren gebracht toen hij hier de leiding had. Ze worden ook regelmatig besproken bij bijeenkomsten van de internationale spelregelcommissie IFAB, waar we graag aan deelnemen."

Zijn reactie is dus wel binnen gekomen, al kan het duren voordat er echt wat gaat gebeuren. "olgens de standaardprocedure moeten alle suggesties met betrekking tot de spelregels de standaardprocessen volgen die zijn vastgelegd in de IFAB-protocollen."

Daarbij meldde de FIFA ook nog dat het tevreden is over de veranderingen die recentelijk gebeurd zijn. "De afgelopen jaren zijn op voorstel van de FIFA verbeteringen aangebracht in de spelregels, zoals het gebruik van technologie om voetbal eerlijker te maken." Dit zijn zaken waar de FIFA erg tevreden mee is.