🎥 | Filmpje opgedoken van Noa Lang waarin hij zingt: 'Liever dood dan Sporting-jood'
i

rv

🎥 | Filmpje opgedoken van Noa Lang waarin hij zingt: 'Liever dood dan Sporting-jood'

Martijn Baars • 15:36, 21-05-2021 / Laatste Update: 10:48, 07-01-2024

De 17e landstitel van Club Brugge werd door de spelers stevig gevierd bij aankomst in Brugge. Ze doken een uitzinnige massa supporters in en feestten erop los. Zo ook Noa Lang, die zich helemaal onderdompelde in het feestgedruis en samen met de fans een lied zong dat weinig aan de verbeelding overlaat. De beelden werden gretig gedeeld op sociale media.

‘Liever dood dan Sporting-jood', verwijzend naar supporters van Anderlecht, die door de rivaal ook wel spottend ‘joden’ worden genoemd. Club Brugge ziet niet veel kwaad in het voorval, omdat het om een geuzennaam gaat en Lang niet de bedoeling had iemand te kwetsen.

'Ik verwacht uitleg en excuses'

De Waalse politicus Georges-Louis Bouchez heeft kritiek op Lang en verwacht een reactie van Club Brugge en de KBVB. "De ‘aartsvijand’ associëren met Joden. In dronken toestand of niet. Dit zou ik als voorzitter van mijn voetbalclub nooit accepteren. Ik verwacht uitleg en excuses van Noa Lang en een sanctie van Club Brugge en de KBVB”, plaatste hij op Twitter.

Racisme

Ondertussen reageerde ook voormalig premier en huidig Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès op het voorval: "Antisemitsme is onaanvaardbaar, ondraaglijk en heeft geen plaats in onze samenleving. We moeten het even hard bestrijden als alle andere vormen van racisme."