Financiële puinhoop bij Vitesse zorgt voor nieuwe boete voor de club
i

Getty Images

Financiële puinhoop bij Vitesse zorgt voor nieuwe boete voor de club

Rick Kraaijeveld • 18:27, 16-11-2023 / Laatste Update: 09:01, 07-01-2024

De financiële huishouding bij het noodlijdende Vitesse is al een tijdje niet op orde. Niet alleen op het veld gaat het niet best, financieel heeft de club ook al wat tegenslagen te verwerken gehad. Ook nu krijgt de club uit Arnhem weer een boete, maar gaat daar wel tegen in beroep.

Vitesse krijgt die boete omdat het niet heeft verteld dat de bank Revolut de relatie met Vitesse heeft gestopt. Het is verplicht als club zijnde dat je dat op tijd aangeeft bij de licentiecommissie. Deze commissie kijkt namelijk naar de houdbaarheid van de club.

Banken en Vitesse

Banken en Vitesse blijken geen lekker huwelijk te zijn. ING zei al een poos terug de rekening op te willen zeggen vanwege de contacten met de Rus Valeri Oyf, hij is nog de voorzitter tot de overname van Vitesse rond is.

Tussendoor zocht Vitesse dus opnieuw naar een bank en vond deze in Revolut, maar ook zij wilden alweer gauw van de rekening af. Omdat gesprekken met beide banken nog lopen, vond Vitesse het niet nodig dit al te melden en gaat daarom in beroep.

Vitesse kreeg al 2 boetes dit seizoen omdat de jaarrekening niet op tijd geleverd werd.