Fortuna Düsseldorf hoopt met alleen nog maar gratis kaartjes het stadion wél weer vol te krijgen
i

IMAGO/Beautiful Sports

Fortuna Düsseldorf hoopt met alleen nog maar gratis kaartjes het stadion wél weer vol te krijgen

Martijn Baars • 12:54, 26-04-2023 / Laatste Update: 04:38, 12-12-2023

Fortuna Düsseldorf heeft wel heel aparte plannen. De Duitse club uit de 2. Bundesliga, waar Jorrit Hendrix speelt, is van plan om vanaf komend seizoen alle fans gratis naar thuiswedstrijden te laten komen.

Dat schrijft BILD. De plannen beginnen vanaf komend seizoen. Fortuna Düsseldorf is van plan om in de 1e 3 thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen geen geld te vragen voor toegang tot de Merkur Spiel-Arena en hoopt dat in de wedstrijden erna ook toe te passen, als het in de eerste speelronden goed verloopt.

Ook gratis voor uitsupporters

Fortuna Düsseldorf krijgt nu zo'n 7 miljoen euro per thuiswedstrijd en kan 54.600 fans kwijt in het stadion. De kosten moeten volledig worden gedekt door sponsors. De subtopper in de 2. Bundesliga zou al met diverse grote bedrijven deals hebben gesloten om het plan uit te voeren. Ook uitsupporters mogen waarschijnlijk gratis naar het stadion komen.

Stadion bijna nooit vol

Het stadion zit na de degradatie in 2020 zelden vol. Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 zaten er 30.179 fans op de tribune, slechts 55 procent van de capaciteit. In een poging weer een kolkend stadion te krijgen, is bij Fortuna Düsseldorf dit idee ontstaan. De club denkt bovendien dat het een goede zaak kan zijn voor de merchandise. De verkoop van bijvoorbeeld shirts zou omhoog moeten gaan schieten. De gedachte: als fans gratis naar het stadion komen, zijn ze waarschijnlijk eerder bereid om bijvoorbeeld een shirtje te kopen.

Weer geen promotie

Fortuna Düsseldorf heeft een wonder nodig om nog te promoveren naar de Bundesliga. De achterstand op HSV, dat als nummer 3 in de play-offs om promotie zou belanden, bedraagt nu 9 punten. Er zijn nog 5 speelronden te gaan in de 2. Bundesliga, waar Darmstadt de koploper is.