Rick Kraaijeveld • 21:41, 03-01-2023 / Laatste Update: 06:28, 12-12-2023

Gianni Infantino heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg door te poseren voor een foto bij de kist van de recent overleden Pelé. Hij stond daar met oud-teamgenoten van de Braziliaanse legende op de foto en veel mensen vonden dat respectloos. Infantino heeft via een statement op Instagram uitgelegd dat alle kritiek berust op een misverstand.

"Ik ben net terug uit Brazilië en blijkbaar het ik veel kritiek gekregen omdat ik een selfie maakte bij de ceremonie gisteren", opent hij het statement. "Ik wil duidelijk maken dat ik vereerd was dat teamgenoten en familieleden van Pelé vroegen of ik wat foto's met ze wilde nemen", legde hij de situatie uit.

Selfie

Braziliaanse ploeggenoten van Pelé zouden de FIFA-baas gevraagd hebben of zij met hem op de foto konden: "Omdat het niet wilde lukken, heb ik de telefoon gepakt om een selfie van ons allemaal te maken." Hij is verbaasd dat mensen helpen tegenwoordig op kritiek kan rekenen. "Ik zou nooit iets doen dat respectloos is op wat voor manier dan ook."

Kritiek

Hij roept dan ook iedereen op die kritiek had geuit te zeggen dat ze fout zaten in de berichtgeving. "Het belangrijkste is om respect te tonen naar Pelé", zei hij nog. Ook meldde hij dat het voetbalveld op het hoofdkantoor van FIFA in Zürich de naam van Pelé zal dragen: 'Estádio Pelé - FIFA Zürich'.