Foto's van verdachten Hammarby-rellen online gezet door de politie
i

Getty Images

Foto's van verdachten Hammarby-rellen online gezet door de politie

Rick Kraaijeveld • 19:10, 25-08-2023 / Laatste Update: 11:03, 08-01-2024

De politie heeft vrijdagmiddag 6 foto's online gezet van hooligans die daders zijn van openlijke geweldpleging na FC Twente - Hammarby. De gezichten zijn nu nog geblurd, mochten ze na een week zichzelf niet gemeld hebben dan worden ze herkenbaar online gezet.

Na de wedstrijd FC Twente - Hammarby in de Grolsch Veste ging het mis. De hoofdtribune werd bestormd door 150 mensen van de FC Twente tribune. Zij kwamen in gevecht met supporters en sponsoren van Hammarby. Ze droegen vrijwel allemaal zwarte jassen met capuchons waardoor ze niet goed herkenbaar waren, sommige hadden zelfs bivakmutsen op.

Aanhoudingen

Tijdens de ongeregeldheden werden er al 8 man aangehouden, 20 man werden herkend via bewakingsbeelden en nu is de politie nog op zoek naar 6 anderen. Iedereen die herkend is heeft inmiddels al een stadionverbod gekregen.

Maandag werden er nog meer mensen aangehouden. 8 verdachten variërend in de leeftijd van 17 tot 35 jaar werden van hun bed gelicht. Allen hoorden ze bij Vak-P en hebben ook een stadionverbod.