Frank de Boer verklapt de formatie en 1 basisspeler voor oefenduel met Schotland
i

Pro Shots

Frank de Boer verklapt de formatie en 1 basisspeler voor oefenduel met Schotland

Martijn Baars • 17:17, 01-06-2021 / Laatste Update: 17:14, 07-01-2024

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Schotland ter voorbereiding op het EK voetbal. In Portugal, waar Oranje op trainingskamp is, liet bondscoach Frank de Boer alvast doorschemeren hoe hij gaat spelen. Tegen Schotland, ook een EK-ganger, speelt Oranje in een 5-3-2 opstelling.

En in die opstelling staat 1 basisplaats al vast: Marten de Roon speelt op het middenveld. Dat zei de bondscoach op de persconferentie. De Roon, middenvelder van Atalanta, zat naast De Boer om op de vragen van de media te reageren.

Jasper Cillessen

Die gingen natuurlijk vooral om de afwezigheid van Jasper Cillessen. De keeper is nog altijd niet hersteld van corona en is daarom door De Boer uit voorzorg uit de selectie gehaald voor het EK, dat volgende week zondag begint voor Oranje. Marco Bizot van AZ is zijn definitieve vervanger.

Stekelenburg en Krul

Maar wie er gaat keepen tegen Schotland, is nog niet bekend. De Boer denkt aan het idee om Maarten Stekelenburg en Tim Krul allebei minuten te geven in de 2 oefeninterlands. Na Schotland keert het Nederlands elftal weer terug naar Nederland en speelt in Enschede nog de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië.