Frank de Boer zet deur voor Ajax flink stuk open: 'Vraag mag altijd gesteld worden'
Frank de Boer © ProShots

Frank de Boer zet deur voor Ajax flink stuk open: 'Vraag mag altijd gesteld worden'

10:30, 16-01-2024 / Laatste Update: 10:57, 16-01-2024

Frank de Boer wijst een aanbod van Ajax absoluut niet gelijk af. Maandag opperden Valentijn Driessen en Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf, dat de oud-trainer een goede optie zou zijn als opvolger van John van 't Schip. Volgens De Boer staat die deur altijd open.

"Ik heb het ook gehoord. Ik kreeg een appje in de familieapp en dat stond erin", vertelde De Boer bij de talkshow Renze. "Nee, er is nog helemaal nergens sprake van in ieder geval. Er is geen interesse getoond. Ik zal altijd luisteren in ieder geval, want Ajax is mijn club. Dat zal het altijd blijven. De vraag mag altijd gesteld worden."

Situatie bij Ajax

De situatie bij Ajax doet de oud-trainer dan ook nog altijd pijn. In de tijd van De Boer werden de Amsterdammers vier keer kampioen. "Het kan wel beter natuurlijk hoe het nu met Ajax gaat. We weten allemaal hoe het kan zijn bij Ajax en zo moet het ook zijn. Waar we nu staan als Ajax zijnde, dat mag in ieder geval niet gebeuren. Er zijn altijd dipjes, maar dit is wel een hele grote. Dat doet echt pijn. Ik zeg altijd wij of we, want zo voel ik het nog steeds."

'Verschrikkelijk'

Maar ondanks de huidige ravage zal De Boer nooit een verkeer woord zeggen over 'zijn club' Ajax. "Ik ben altijd met plezier bij Ajax gekomen, bijna 25 jaar heb ik daar rondgelopen. Dat is bijna de helft van mijn leven." Ook zijn broer Ronald was aanwezig en vertelde over de gang van zaken bij Ajax. "Het is verschrikkelijk natuurlijk, bijna Ajax-onwaardig. Dat weet iedereen ook wel die bij de club werkt, maar er zijn beslissingen genomen die gigantisch mis zijn gegaan. We moeten hopen dat die nieuwe jongens het een beetje gaan rechtzetten."