Chelsea heeft trainer Frank Lampard na 1,5 jaar ontslagen, opvolger zou al klaar staan
i

BSR Agency

Chelsea heeft trainer Frank Lampard na 1,5 jaar ontslagen, opvolger zou al klaar staan

Martijn Baars • 12:44, 25-01-2021 / Laatste Update: 11:35, 07-01-2024

Chelsea heeft trainer Frank Lampard ontslagen. De clubleiding van de Londense ploeg is helemaal klaar met de slechte resultaten en zet de clubheld na 1,5 jaar al op straat.

Chelsea stond op 5 december nog bovenaan in de Premier League. Sindsdien wonnen de Blues nog maar 2 van de 8 wedstrijden in de Engelse competitie. Inmiddels is Chelsea afgezakt naar plek 9 (!) op de ranglijst, achter bijvoorbeeld stadgenoot West Ham United...

Thomas Tüchel

De opvolger is volgens Engelse media ook al bekend. Thomas Tüchel wordt de nieuwe trainer van Chelsea. De Duitser werd een paar maanden geleden nog ontslagen bij PSG omdat hij de club toen ook al niet lekker aan de praat kreeg.

Flink geïnvesteerd

Lampard speelde zo'n beetje z'n hele carrière bij Chelsea en werd in juni 2019 trainer van 'zijn' club. Onder zijn leiding kreeg in eerste instantie de jeugd een kans, maar afgelopen zomer werd er weer flink geïnvesteerd. Onder anderen Hakim Ziyech, Timo Werner en Kai Havertz werden voor in totaal 222 miljoen euro binnengehaald. Niemand van hen presteert naar verwachting.