Gakpo en Memphis geblesseerd? Bondscoach Koeman hoeft Luuk de Jong nog steeds niet te bellen
i

Pro Shots

Gakpo en Memphis geblesseerd? Bondscoach Koeman hoeft Luuk de Jong nog steeds niet te bellen

Martijn Baars • 17:11, 02-10-2023 / Laatste Update: 05:30, 08-01-2024

Bondscoach Ronald Koeman moet toch echt op zoek naar een ándere spits dan Luuk de Jong. De aanvaller van PSV wil ook niet in het gat springen nu er blessures zijn bij spitsen Cody Gakpo (Liverpool) en Memphis Depay (Atletico Madrid). Dat zei de spits in de persconferentie van PSV in aanloop naar het Champions League-duel met Sevilla dinsdagavond.

"Dat is helemaal afgesloten, dus daar hoeven we het niet over te hebben. Het is duidelijk", was De Jong kort en krachtig. Koeman heeft in de voorselectie voor de duels met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober) nog maar 2 spitsen in huis die kunnen spelen: Brian Brobbey van Ajax en Wout Weghorst van Hoffenheim. Het is nog maar de vraag of bijvoorbeeld Steven Bergwijn Oranje kan halen. Hij viel zaterdagavond uit bij RKC uit met een blessure, maar over zijn situatie is nog niets duidelijk. Donyell Malen (Dortmund) zou eventueel ook in de spits kunnen.

Luuk on fire bij PSV

Luuk de Jong dus niet. Hij gaf in een eerder stadium al aan zijn interlandcarrière voor Nederland te stoppen. Nederland had hem er nog goed bij kunnen hebben. In 7 Eredivisie-wedstrijden voor PSV dit seizoen scoorde De Jong al 6 keer en gaf hij 4 assists. Ook in Europa was Luuk al belangrijk met 5 goals en 2 assists in de 4 voorronde-duels die PSV moest spelen.