BBC komt met statement na prank bij Match of the Day, Lineker vindt verontschuldiging niet nodig

Rick Kraaijeveld • 12:24, 18-01-2023 / Laatste Update: 22:23, 07-01-2024

De BBC heeft een uitgebreid statement uitgebracht naar aanleiding van de prank met seksgeluiden bij BBC Match of the Day. Minutenlang waren er seksgeluiden te horen door de uitzending heen. "We excuseren ons richting elke kijker die aanstoot ondervond", zei de BBC.

De BBC gaf aan een onderzoek op te starten om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Lang zoeken naar de oorzaak was het in ieder geval niet. Al gauw vond presentator Gary Lineker een telefoontje vast getapet aan de onderkant van een tafel. Een YouTuber, Daniel Jarvis, belde daar steeds naar toe om het geluidje af te laten spelen.

Reactie Lineker

Lineker kon er wel om lachen en vond een statement van de BBC dan ook niet nodig, zo zei hij later op de dinsdagavond in een interview. "De BBC heeft een statement met een excuus naar buiten gebracht, maar ik weet niet waarom. Zij hebben zich nergens voor te excuseren."

Hij kon er juist de lol wel van in zien. "Ik herkende het geluid, iedereen is op Whatsapp weleens in dit geintje getrapt. Het was zo hard dat ik niks kon horen als ik met andere mensen sprak. Ik moest er wel om lachen." Hij gaf ook toe dat het moeilijk was om de lach in te houden en serieus te blijven naderhand.

"Pranks horen erbij, het was een leuke en respect naar de bedenker. Ik vond het grappig", eindigde hij.