Gastland Ivoorkust start Afrika Cup goed met overwinning op Guinee-Bissau

AFP

Rick Kraaijeveld • 08:16, 14-01-2024 / Laatste Update: 13:55, 15-01-2024

Ivoorkust is de Afrika Cup begonnen zoals men het verwachtte: met een overwinning. In de eerste wedstrijd van de groepsfase werd er met 2-0 gewonnen van Guinee-Bissau. Sébastien Haller deed vanwege een blessure niet mee, Ibrahim Sangaré (oud-PSV) was wel van de partij.

Al na vier minuten kon het publiek op de banken: Seko Fofana opende toen al de score voor Ivoorkust. Het doek leek daarmee gelijk gevallen voor Guinee-Bissau dat de score op 1-0 kon houden tot vlak na rust. Na rust was Jean-Philippe Krasso, spelend bij Rode Ster Belgrado, de man die de eindstand besliste op 2-0.