Gedeeld record: achttien goals in heenwedstrijden kwartfinales Champions League
Er vielen achttien goals in de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League, een gedeeld record. © Getty Images

Gedeeld record: achttien goals in heenwedstrijden kwartfinales Champions League

23:39, 10-04-2024 / Laatste Update: 23:39, 10-04-2024

De achtste finales van de Champions League stelden nog wat teleur, maar in de kwartfinales is het echt genieten. Dinsdag en woensdag vielen er in de heenwedstrijden liefst achttien goals, en dat is een record. Overigens moeten de acht teams dat stukje geschiedenis wel delen met het seizoen 2010/11.

Dinsdag stond de teller al op tien goals na onder meer de 3-3 bij Real Madrid en Manchester City. Daar vielen gelijk ook de meeste goals. Toch hoefden de voetbalfans bij Arsenal - Bayern München (2-2) ook niet stil te zitten. En er had er in Londen nog eentje bij kunnen komen, alleen zagen de scheidsrechter en VAR Pol van Boekel een penalty over het hoofd.

De clubs die op woensdag in actie kwamen, hadden goed gekeken naar dinsdag en vlogen er vol op. Dat leverde nog eens acht doelpunten op: vijf bij Paris Saint-Germain - Barcelona (2-3) en drie bij Atlético Madrid - Borussia Dortmund (2-1). Ook bij die wedstrijden hadden er meer goals kunnen vallen, maar PSG en Dortmund raakten gezamenlijk vier keer het aluminium.

Record uit 2011

Dus mogen Manchester City, Arsenal, Bayern München, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid en Borussia Dortmund zich nu ook recordhouder noemen. Real Madrid en Barcelona waren in 2011 al eens verantwoordelijk voor de achttien doelpunten in de heenwedstrijden van de kwartfinales. Dit waren toen de uitslagen:

  • Real Madrid - Tottenham Hotspur: 4-0
  • Inter - Schalke: 2-5
  • Chelsea - Manchester United: 0-1
  • FC Barcelona - Shakhtar Donetsk: 5-1