Geen Lionel Messi betekent geen overwinning voor Inter Miami bij Atlanta United

Rick Kraaijeveld • 13:02, 17-09-2023 / Laatste Update: 16:58, 11-12-2023

Inter Miami heeft de eerste nederlaag in 2 maanden moeten incasseren zaterdag- op zondagnacht. Er werd op bezoek bij Atlanta United verloren met 5-2. Lionel Messi ontbrak wederom bij Inter Miami, deze keer omdat hij vermoeid uit de interlandperiode was gekomen.

Atlanta United was veel en veel beter dan Inter Miami. De nummer 6 van de MLS kwam eerst nog wel op een achterstand nadat Leonardo Campana voor Inter Miami had gescoord, maar nog voor de rust scoorde Atlanta United 3 keer. In de 2e helft kreeg Inter Miami een penalty, die verzilverd werd door diezelfde Campana. Oud-Eredivisie-speler Georgios Giakoumakis scoorde de 4-2, en later liep Atlanta zelfs nog uit tot 5-2.

Ongeslagen reeks

Daarmee is er een einde gekomen aan een bijzondere reeks van Inter Miami. Sinds dat Messi naar Miami is gekomen, was de club 12 wedstrijden ongeslagen. Messi was vorige week ook al afwezig toen Inter Miami tegen Sporting Kansas City speelde, toen wonnen ze wel met 3-2.

Het doel om de play-offs van Amerika te halen wordt nu extra lastig. Wil Inter Miami daar nog eindigen moeten ze bij de bovenste 9 van de Eastern Conference eindigen. Momenteel staan ze 14e en is het gat met een play-offplek 7 punten.