Geen uitpubliek welkom bij Willem II - FC Den Bosch na ongeregeldheden vorig seizoen
i

Getty Images

Geen uitpubliek welkom bij Willem II - FC Den Bosch na ongeregeldheden vorig seizoen

Rick Kraaijeveld • 17:54, 19-09-2023 / Laatste Update: 07:26, 12-12-2023

Willem II heeft besloten dat FC Den Bosch geen uitsupporters mag meenemen naar Tilburg toe op 15 oktober wanneer Willem II tegen FC Den Bosch speelt. De club heeft dit samen met de politie, Openbaar Ministerie, en de burgemeester besloten. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden vorig jaar.

Vorig jaar op 7 oktober oktober ging het helemaal mis tijdens Willem II - FC Den Bosch. Tijdens het vervoer naar Tilburg ging het al mis, in het stadion al helemaal en uiteindelijk moesten de supporters door de ME het uitvak uitgezet worden, voordat de wedstrijd verder kon gaan.

KingSide

Ook de KingSide moet leeg blijven tegen FC Den Bosch. Dit heeft te maken met een straf die Willem II opgelegd kreeg na ongeregeldheden in het play-offsduel tegen VVV Venlo. Er werd met vuurwerk en met bekers gegooid. Dit was een voorwaardelijke straf die nu in een definitieve maatregel is omgezet.

Extra maatregelen

Voor die wedstrijd golden al extra maatregelen qua veiligheid, ondanks dat ging het toch mis. "Vooral supporters van FC Den Bosch hebben zich misdragen. Om herhaling van vorig jaar te voorkomen, heeft de voetbalvierhoek besloten om geen uitpubliek toe te laten", valt te lezen op de website.

De wedstrijd is op zondag 15 oktober om 14.30 uur.