Gennaro Gattuso vertelt zijn dochter over lievelingsspeler Toni Lato
i

Getty Images

Gennaro Gattuso vertelt zijn dochter over lievelingsspeler Toni Lato

Rick Kraaijeveld • 19:52, 05-09-2022 / Laatste Update: 23:10, 11-12-2023

Gennaro Gattuso was lekker bezig na de 5-1-overwinning van Valencia op Getafe. Hij prees ex-PSV'er Toni Lato voor zijn houding en werkethos. De linksback scoorde de 1e goal en heeft het hart van de Italiaanse oefenmeester veroverd. Zelfs zo erg dat hij met zijn dochter over Lato spreekt.

Bij de persconferentie begon hij een lofzang over de 24-jarige Spanjaard: "Ik heb geluk dat ik iemand als Lato heb. Hij is geweldig, dat wisten mijn staf en ik vanaf dag 1. Ik zag wel dat hij vaak geblesseerd was, maar dat is nu voorbij." Blijkbaar heeft Gattuso hier een belangrijke rol in gespeeld, althans zo zegt hij zelf: "Hij heeft naar mij geluisterd en nu is het over."

Niet alles op 100%

De trainer van Valencia legde uit dat het hem ging over de manier van trainen. "Hij doet echt alles op 100%, maar dat kan nou eenmaal niet elke dag want dan ga je jezelf blesseren", legde hij uit. Hij was nog niet klaar met de lofzang en begon zelfs over zijn dochter: "Hij is de ideale man. Mijn dochter is nu 18 en ik heb het heel vaak over hem tegen haar."

Wordt Lato binnenkort de schoonzoon van zijn trainer Gennaro Gattuso?