Georginio Wijnaldum en Arnaut Danjuma fit voor duel bij Montenegro: 'Fitte selectie van 24 spelers'
i

Pro Shots

Georginio Wijnaldum en Arnaut Danjuma fit voor duel bij Montenegro: 'Fitte selectie van 24 spelers'

Sjors Tanis • 21:21, 12-11-2021 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Georginio Wijnaldum en Arnaut Danjuma Groeneveld kunnen zaterdagavond met het Nederlands elftal de uitwedstrijd tegen Montenegro in de WK-kwalificatie spelen. De middenvelder van Paris Saint-Germain en aanvaller van Villarreal hebben geen last meer van de klachten die ze afgelopen week uit een groepstraining hielden.

Wijnaldum sloeg woensdag de training over omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Danjuma oefende dinsdag individueel nadat hij zondag tijdens een duel van zijn club tegen Getafe geblesseerd was uitgevallen.

Sterk seizoen Danjuma

"Ik heb een fitte selectie van 24 spelers”, zei Van Gaal vrijdag voor de laatste training voor de wedstrijd. "Een speler zal dus op de tribune moeten zitten.” Het zou heel goed kunnen dat Danjuma tegen Montenegro aan de aftrap verschijnt. De linksbuiten is in topvorm. De aanvaller maakte in de Spaanse competitie al 5 doelpunten en hij scoorde ook 2 keer in de Champions League, onder meer vorige week in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Young Boys (2-0).

Noa Lang is de andere optie voor Van Gaal op de linkerkant. Donyell Malen en Steven Bergwijn concurreren om een basisplaats op de rechterflank.

Stand van zaken

Oranje verdedigt in de laatste 2 groepsduels van de WK-kwalificatie een voorsprong van 2 punten op Noorwegen, komende dinsdag tegenstander in De Kuip. Turkije volgt op 4 punten. Nederland kan zich zaterdag al plaatsen voor het WK van eind volgend jaar in Qatar als Noorwegen punten verliest tegen Letland. Oranje heeft ook veruit het beste doelsaldo van alle ploegen in groep G. Daardoor zijn 2 gelijke spelen tegen Montenegro en Noorwegen ook voldoende voor deelname aan de 1e mondiale eindronde in een Arabisch land.