Georginio Wijnaldum herkent zich in Lionel Messi bij PSG: ‘Voor Leo is het net zoals voor mij'
i

Getty Images

Georginio Wijnaldum herkent zich in Lionel Messi bij PSG: ‘Voor Leo is het net zoals voor mij'

Sjors Tanis • 19:37, 02-11-2021 / Laatste Update: 11:47, 08-01-2024

Georginio Wijnaldum heeft bij Paris Saint-Germain nog geen vaste plek op het middenveld na zijn vertrek bij Liverpool. De Nederlander gaf in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Leipzig aan dat hij nog flink moet wennen in de Franse hoofdstad.

"Ik moet mijn teamgenoten nog beter leren kennen. Er is niet 1 speler met wie ik eerder heb gespeeld", aldus Wijnaldum.

Basisplaats?

"We werken er hard aan om elkaar te leren kennen en te wennen aan het samenspelen. Ik kom uit een team waar we elkaar allemaal kenden en waar ik 5 jaar speelde", vertelde de 83-voudig Oranje-international.

Met een plaatsje naast coach Mauricio Pochettino op de persconferentie lijkt Wijnaldum morgen tegen Leipzig in elk geval weer eens een basisplek te krijgen. Mede mogelijk gemaakt door het ontbreken van Marco Veratti, die net als Sergio Ramos, Leandro Paredes én Lionel Messi een blessure heeft. "Alle teams zijn met Messi sterker", sprak Wijnaldum over het ontbreken van zijn Argentijnse ploeggenoot. 

Vergelijking met Messi

Wijnaldum gaf ook aan zich wel te herkennen in Messi. "Voor Leo is het net zoals voor mij: hij is net aangekomen en moet zich nog aanpassen aan het team", aldus Wijnaldum, die het daarmee opnam voor Messi, die ook nog niet in een bloedvorm verkeert. "Als je een speler als Messi hebt, ben je automatisch sterker. Hopelijk is het verschil zonder hem niet te groot", besloot Wijnaldum.